Kouluttaudu robottien heimopäälliköksi

MILTÄ KUULOSTAISI UUSI URA HUIPPUMODERNISSA AUTOTEHTAASSA?

Nyt avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus kouluttautua 70 päivän aikana täysin uuteen ja uniikkiin ammattiin robottiprosessinhoitajaksi Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalle. Kun koulutus on maalissa, voit työllistyä autotehtaalle vakituiseen työsuhteeseen robottien heimopäälliköksi.

Järjestimme koulutuksesta FB-liven, jossa mukana edustajat Valmet Automotivelta, Sedusta, TE-toimistosta ja Opteamilta. Katso FB-livelähetykselle tallenne Opteamin Facebook-sivulla.

Kenelle koulutus sopii?

Robotiikka on autotehtaan toiminnan ytimessä – robotit hoitavat monet autonrakennuksen vaiheista ja niiden toimintavarmuus on liiketoiminnan elinehto. Rekrykoulutuksemme kautta voit nyt päästä kiinnostavaan työtehtävään: robottien heimopäällikkönä, toiselta titteliltäsi robottiprosessinhoitajana, seuraat robottien toimintaa, puutut tehokkaasti virheisiin ja pyrit jatkuvasti kehittämään prosessia entistä luotettavammaksi.

Robottiprosessinhoitajan työtehtäviin kuuluvat:
 • Tuotantoprosessin kokonaisvaltainen valvonta
 • Robottien häiriöiden poisto, kuittaus sekä ennaltaehkäisy
 • Robottien mahdollinen uudelleenohjelmointi, paikkatietojen korjaus sekä laaduntarkistus
Toivomme, että työskentelet mielelläsi tiimissä, jaat havaintosi kollegoidesi kanssa ja etsit yhteistyössä aina parempia tapoja työskentelyyn – tätä varten sinulla tulisi olla hyvät kommunikointitaidot. Työ on liikkuvaa ja kävelyä kertyy päivän aikana jopa yli 10 km. Näin ollen hyvä fyysinen kunto on ehdottomasti etu. 
 
Hakeaksesi ohjelmaan sinun EI tarvitse olla robotiikkaosaaja, sen me opetamme sinulle. Tärkeintä on motivaatiosi oppia uutta ja sitoutua uuteen työhön Uudessakaupungissa. Rekrytointikoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville tai ammatinvaihtoa harkitseville ihmisille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Rekrytointikoulutus toteutetaan yhteistyössä Valmet Automotiven, Opteamin, SEDUn ja TE-toimistojen kanssa.
 

Mitä koulutus sisältää?

70 päivän koulutusohjelma koostuu noin kuukauden lähiopetusjaksosta ja noin 20–40 päivän työssäopimisjaksosta. Koulutus on suunniteltu yhdessä Valmet Automotiven kanssa, jolloin se tarjoaa erinomaiset valmiudet oppia robottiprosessinhoitajan tehtävät.

Lähiopetusjakso järjestetään Lapualla ja työssäoppimisjakso toteutetaan Uudenkaupungin autotehtaalla. Opteam on auttamassa asumisen ja muiden käytännön asioiden järjestelyssä. 

Koulutus pitää sisällään:
 • Robotiikan perusteet
 • ABB robottien ohjelmointi
 • Robotiikan oheislaitteet
 • Työtehtävien vaatimusten läpikäynti
 • Häiriötilanteiden vaikutus tuotantoon
 • Työssäoppiminen Uudenkaupungin autotehtaalla

Miksi hakisin mukaan?


Koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden äärimmäisen mielenkiintoiseen vakituiseen työpaikkaan robotiikan huipulta. Lisäksi se on loistava mahdollisuus kouluttautua pienellä vaivalla uuteen mielenkiintoiseen ammattiin. Työllistyttyäsi pääset kokemaan ja näkemään kotimaisen huipputehtaan loistoautojen parissa. Tämä koulutusohjelma on myös ainutlaatuinen mahdollisuus päästä osaksi autotehtaan sankareiden innostavaa työyhteisöä ja vieläpä robottien heimopäällikkönä!

 

Autotehtaan sankareina työskentelee tuhansia hyvällä asenteella varustettuja reippaita ihmisiä. Valmet Automotive on aidosti kiinnostunut henkilöstönsä hyvinvoinnista sekä hyvästä työilmapiiristä. Autotehdas tarjoaa työntekijöille erinomaisen työyhteisön.


Kuinka pääsen mukaan koulutusohjelmaan?

Robottiprosesinhoitajan koulutusohjelmia järjestetään yhteensä viisi  2018 vuoden aikana. Jokaiseen koulutusohjelmaan pääsee mukaan noin 12 henkilöä. Seuraavat koulutukset alkavat

 • 5.11.2018
 • 10.12.2018

Seuraavan koulutuksen haku on avoinna 2.10.2018 saakka. Rekrytointi aloitetaan jo hakuaikana ja valinnat pyritään tekemään 22.10. mennessä. Tämän jälkeen koulutus alkaa Lapualla 5.11. ja työssäoppiminen Uudessakaupungissa joulu-tammikuussa 2018.

Koulutuksen haku on kaksivaiheinen. Täytäthän hakemukset alla olevassa järjestyksessä:

 1. Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/678959. (Tämä on koulutuksen varsinainen hakemus, jonka perusteella tehdään hakijavalinnat)
 2. Täytä hakemuksesi OPTEAMin järjestelmään oheisen "Hae koulutukseen"-painikkeen kautta

Voit hakea ohjelmaan, mikäli olet työttömänä työnhakijana, irtisanomisuhan alaisena, määräaikaisessa työsuhteessa joka on päättymässä tai koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä. RekryKoulutus on työhallinnon rahoittamaa koulutusta. Koulutuksen ajalta voit saada sitä ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea, johon olet työttömänä oikeutettu sekä kulukorvausta.

 

Lapuan kaupungilla on monipuolinen tarjonta vuokra-asunnoista, löytyy esim. edullisia kalustettuja opiskelija-asuntoja aivan oppilaitoksen läheisyydestä. Lisätietoja asunnoista saat www.kotiasunnot.fi tai puh. 044 4384 088.

 

Lisätietoja hakemisesta ja taloudellisista tuista antaa Työlinjan Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

  HAE KOULUTUKSEEN

 

LISÄTIETOA:

asiakkuuspäällikkö Pirjo Paasikivi
p. 010 8500 831

"Lapualla saatu robottikoulutus oli erittäin tärkeä ja hyvälaatuinen koulutus, joka antoi pohjan kehittyä työn ohessa prosessinhoitajaksi. Parasta koulutuksessa oli laadukas ja asiantunteva kouluttaja sekä koulutusta varten hankitut harjoittelurobotit."

- Jukka Rantala, robottiprosessinhoitaja, Valmet Automotive

LUE JUKAN KOKO HAASTATTELUVINK VINK. HYVÄ TYÖPAIKKA ON JAON ARVOINEN.
   

Tutustu Valmet Automotiveen:

www.valmet-automotive.com

 

Opteam


Autotehtaan rekrytoinneista vastaa Opteam

Opteam rekrytoi asiakasyrityksiensä palvelukseen eri alojen osaajia työntekijöistä toimihenkilöihin ja johtoon. Opteam tarjoaa monipuolisesti työpaikkoja eri toimialoilla ja sadoilla eri tehtävänimikkeillä ympäri Suomen.


Katso myös:

AUTONRAKENTAJAHAKU