kasvu vaatii luovaa rohkeutta
kasvu vaatii luovaa rohkeutta

Uskotko, että talouskasvu tukee suomalaista hyvinvointia? Voisiko kasvua jotenkin kiihdyttää? Voisiko luovuus tuoda kasvua yrityksille?

Me uskomme, että voi.

Luovien alojen – esimerkiksi markkinoinnin ja viestinnän sekä muotoilun – voimasta jää Suomessa iso osa käyttämättä kasvun ja hyvinvoinnin hyväksi. Opetusministeriön asettama työryhmä arvioi tuoreessa raportissaan, että luoville aloille voisi syntyä 10 000 uutta työpaikkaa. Nämä ihmiset tulisivat työpanoksellaan mukaan rakentamaan suomalaista hyvinvointia. Samalla tuottavuus paranisi: esimerkiksi Britanniassa muotoilualan työpaikat ovat lähes puolitoista kertaa niin tuottavia kuin sikäläiset työpaikat keskimäärin.

 

Tule mukaan TILAISUUTEEMME KUULEMAAN TUOREET NÄKÖKULMAT JA RATKAISUEHDOTUKSET!

Tervetuloa osallistumaan ja jakamaan ratkaisukeskeisiä näkökulmia muuttuvasta työelämästä, luovasta alasta ja sen kasvun mahdollisuuksista ja esteistä. Haluamme olla mahdollistamassa moniäänistä keskustelua siitä, miten luova työ ja luovat tekijät saataisiin yritysten ja sitä kautta yhteiskunnan ja kansantalouden käyttöön, jotta suomalaiset yritykset ja Suomi pärjäisi kiristyvässä globaalissa kilpailussa. Luvassa tekijöiden, näkijöiden ja päättäjien näkemyksiä ja ratkaisuja.

Ei enää jahkailua, vaan suoraa puhetta, ajatusten tuulettamista ja ratkaisukeskeistä keskustelua.

 

Luova rohkeus_puhujat

Tilaisuuden huippupuheenvuoroissa ja paneeleissa tarjolla ajankohtaista tutkimustietoa ja näkökulmia muuttuvasta työelämästä sekä luovan alan ja talouden kasvun mahdollisuuksista ja esteistä.

Ohjelma, puhujat ja panelistit MM.

  • Tervetuloa ja tilaisuuden avaus: Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Opteam

-- --

OSA I: TYÖ JA TEKIJÄ

  • Ihanaa, kamalaa ja siltä väliltä. Työelämä muuttuu – miltä se tuntuu”  Kirsi Juva, Como Helsinki
  • Luova työntekijä, oma ammatti-identiteetti ja työmarkkinat -paneeli. Mukana paneelissa mm.

-- --

OSA II: KOHTI KASVUA JA JOUSTAVAMPIA RAKENTEITA

-- --

OSA III: PÄÄTÖSPUHEENVUORO

  • Esa Saarinen, arjen filosofi, Aalto-yliopiston professori

-- --

Keskustelua ja verkostoitumista

-- --

 

Aika: 29.8.2017, klo 8.30-11.15

Paikka: Clarion Hotel Helsinki, Jätkäsaari

 

Ilmoittaudu mukaan oheisella lomakkeella. Tervetuloa!

Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumalla nyt oheisella ilmoittautumislomakkeella varmistat paikkasi tilaisuuteemme.

VINK VINK. Vinkkaa tilaisuudesta myös tutuille!
   

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT. KIITOS TAPAHTUMAAN OSALLISTUNEILLE.

 

Tilaamalla uutiskrjeemme saat ensimmäisten joukossa tiedon tulevista tapahtumistamme ja webinaareistamme

TILAA OPTEAM LUOVAN UUTISKIRJE

 

PUHUJAT JA PANELISTIT:

Esa Saarinen

Esa Saarinen on arjen filosofi, Aalto-yliopiston professori opetusalanaan soveltava filosofia ja luova ongelmanratkaisu sekä Kuningatar Pipsan mies, joka on kuuluisa elämyksellisistä, koskettavista luennoistaan ja kyvystään puhua herättää kuulijoissaan inhimillisyyden voimavirtoja paremman tulevaisuuden rakentamiseksi.

-- --

Kirsi Juva, Como Helsinki

Huhtikuussa 2017 julkaistiin Kirsi Juvan johtama selvitystyö ”Ihanaa, kamalaa ja siltä väliltä. Työelämä muuttuu – miltä se tuntuu”. Selvitys oli Sitran teettämä ja yhteistyössä olivat mukana henkilöstöpalveluyritys Opteam, Mediahub Helsinki ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamo.

Kirsi Juva tunnetaan myös tulevaisuuden työelämää ja osaamisia tarkastelleesta EK:n Oivallus-hankkeesta. Kirsi toimi hankkeen vetäjänä ja houkutteli siihen mukaan poikkeuksellisen laajan ja kovatasoisen joukon ajattelijoita. Hankkeen 2011 julkaistu loppuraportti leviää yhä yritys- ja koulutusmaailmassa.

Kirsi on perustanut maailman ensimmäisen työparitoimiston, Como Helsingin.

-- --

Mikko Kesä, vanhempi neuvonantaja, Sitra

Mikko Kesä tuntee erityisesti työttömyyden ja työllistyvyyden kysymyksiä sekä näihin ratkaisuja tuottavien palvelujärjestelmien toimintaa. Kaikki työhön liittyvät tulevaisuuden näkymät ja digitaaliset ratkaisut ovat myös asioita, joista Mikko keskustelee mielellään.

Osaamista Mikolle on kertynyt erilaisten tutkimus-, konsultointi- ja kokeiluhankkeiden lisäksi myös tiiviin yhteistyön seurauksena eri asiantuntijoiden kanssa. Työ erilaisissa rooleissa on myös kasvattanut näköalaa. Yliopisto-opinnot Mikko onnistui yhdistämään työhön ja päinvastoin. Osa-aikainen yrittäjyys on puolestaan seurannut jo toistakymmentä vuotta työsuhteisten töiden rinnalla.

-- --

Petri Savolainen, edunvalvontajohtaja, Journalistiliitto

Petri Savolainen on toiminut Journalistiliitossa edunvalvontajohtajana vuodesta 2010. Sitä ennen Petri toimi runsaat 10 vuotta erityisesti freelancereiden edunvalvontaa hoitavana lakimiehenä. Journalistiliitto tekee itsensä työllistävien aseman parantamiseksi vaikuttamistyötä  ja tämän vuoden alussa liitto on perustanut Mediakunta-nimisen osuuskunnan jäsenilleen.

-- --

Heidi Hammarsten, yrittäjä, Kirkas Ajatus

Heidi Hammarsten on viestintäyrittäjä, joka toimi aiemmin taloustoimittajana Talouselämässä ja Fakta-lehden päätoimittajana. Hän on siis seurannut luovan alan murrosta sekä työntekijänä, esimiehenä että yrittäjänä. Työelämä, organisaatiot ja johtaminen ovat hänen kiinnostuksensa kohteita myös journalistina.

-- --

KooPee Hiltunen, Neogames Finland Association

KooPee Hiltunen is the Director of Neogames Finland Association, Finnish Hub of Game Business, Research and Education. Among other things KooPee is also one of the founding fathers of EGDF (European Games Developer Federation) and NGI (Nordic Game Institute).

-- --

Tero Kekki, Viestintä Oy Drum

Tero Kekki on Viestintä Oy Drum perustaja ja osakas. Drumissa hän on keskittynyt erityisesti yhteiskunnalliseen viestintään ja strategiseen suunnitteluun. Tero on myös kokenut kouluttaja ja mediavalmentaja. Ennen Drumia Tero työskenteli 20 vuotta MTV uutis-ja ajankohtaistoimituksessa.

-- --

Minna Vanhala-Harmanen, Toimitusjohtaja, OTK, Opteam

Minna Vanhala-Harmanen on luotsannut Opteamia vuodesta 2011. Minna on monessa mukana vaikuttamassa ja tekemässä työtä suomalaisen työelämän parantamiseksi. Tutustu Minnan ajatuksiin Opteamin blogissa >>